Pányok nyáron
Pányok télen

 

 
 

Polgármester Tájékozatója

Dr Sivák József polgármester tájékoztató anyagai.

Kedves Olvasóink!
A megjelent anyagokkal kapcsolatban hozzászólhatnak a témához, véleményt nyilváníthatnak, további javaslatokat, kiegészítéseket tehetnek.
Leveleiket: panyokhivatal@gmail.com e-mail címre várom.

Köszönöm együttműködésüket.

Tisztelettel:

Dr Sivák József
polgármester

3.
A polgármester írása, amely megjelent a TÖOSZ Önkormányzat c. újságjának 2015 harmadik negyedévi számában
  Rendszer-e még az önkormányzati rendszer?

Ennek a rövid írásnak nem feladata a kérdés megválaszolása. Talán nagy merészség is lenne egyetlen nemmel, vagy igennel lezárni a kérdést. A kategorikus válasz helyett a cikkben ahhoz szeretnék segítséget adni, hogy milyen szempontok alapján lehet az önkormányzati rendszer rendszerszemléletű elemzéséhez hozzáfogni.
Sajátos nézőpont az, amit képviselek, mivel sok év tapasztalata van mögötte. Vezető kormányzati tisztviselőként részt vehettem az önkormányzati törvény kidolgozásában, majd az önkormányzati rendszer elindításában. Később lehetőségem volt szakmai tapasztalataimat nemzetközi környezetben is gazdagítani, majd az oktatásban felhasználni. Most pedig egy kis település polgármestereként látom az önkormányzati rendszer valóságos világát, a helyi gyakorlatot.
Tovább»

2. Felhívás
2015.07.16.
 

Kedves Pányok iránt érdeklődő látogatóink!
Honlapunk megújulása óta örömmel észrevételezem, hogy viszonylag folyamatos az állandó érdeklődőink száma beszámolóink, információink iránt. Ugyanakkor azt is meg kellett állapítanom, hogy a Pányokról elszármazottak direkt megszólítása (kezdőlap, húsvéti köszöntés) a korábbiakban nem kapott visszhangot a honlapon. Ennek a hátterét nagyon nehéz megítélni. Az is lehet, hogy valójában kevés a Pányokról elszármazott látogatónk, de az is előfordulhat, hogy a kérésem nem volt elég konkrét.
Mindezekből kiindulva - a honlap lehetőségeivel élve- szeretnék konkrét javaslatot tenni egy Pányoki események szervezésére mozgósítható hálózat létrehozására. Figyelemmel az új Közösségi Házunk adottságaira is több olyan program jár a fejemben, amelyek lehetőséget adnának a Pányokért elkötelezett barátaink mozgósítására, közös programok szervezésére. Kérem ezért mindazokat, akik a fent említett hálózatban részt tudnak venni, írjanak nekem e-mail üzenetet. Örömmel veszek minden javaslatot az együttműködésre, a Pányokért tenni akarók összefogására.
Pányok, 2015. július 16.

Üdvözlettel

Dr. Sivák József

1. Levél Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás elnökéhez 2015.05.17.
  Tisztelt Elnök Úr!
A Társulási Tanács mai ülésének meghiúsulása kapcsán szóban elmondott véleményemet szeretném az alábbiakban írásban is átadni Önnek. Elképzelhetőnek tartom, hogy új tagként csak nekem volt szokatlan, hogy immár másodszor is határozatképtelen volt a Tanács olyan kérdés tárgyalásakor, amikor törvényi kötelezettségből adódó napirendet kellett volna megtárgyalni és dönteni. Azt is el tudom fogadni, hogy sokunknak lehet halaszthatatlan elfoglaltsága, csak kétszer egymás után kissé szokatlan egybeesésnek tűnik a nagyfokú érdektelenség. Ha a távol maradó polgármester kollégák nem jelezték a távolmaradásukat, akkor ez a hozzáállás tiszteletlenség az Elnök úrral szemben és tiszteletlenség a megjelent kollégákkal és talán a választókkal szemben is. Nekem mindenesetre a hosszú államigazgatási múltamban felhalmozott tapasztalatokkal szembesítve a történteket a dolog nehezen elfogadható.
További részletek »

 

 

 
Települési Film
Szálláshelyek

Hasdát Vendégház
Molnár Vendégház
Pillanatképek

 
 
© 2006-2022 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.