Pányok nyáron
Pányok télen

 

 
 

Archívum 2017

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
2017. december 03.

Pányok új fénye köszönt
2017. december 13.

Pányok egyik nevezetessége a református templom.

Büszkék lehetünk, és büszkék is vagyunk rá. A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából a honlapunkon korábban már mutattunk néhány képet a templomunkról. Bízunk benne, hogy sokan látták.
Az önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy őrizze az egyházi emlékeket is. Ennek a tiszteletnek szeretnénk adózni azzal, hogy a templomtorony korábban megszüntetett megvilágítását visszaállítjuk és megújítjuk.
Megkülönböztetett köszönetünket fejezzük ki Igazságügyi Minisztérium Nyugdíjas Bizottsága szeretetteljes pénzbeli adományáért, amit erre a célra fordíthattunk.
Kedves egykori kollégáink a reformáció 500 éves évfordulóját tisztelve jártak kis falunkban,amiről korábban már írtunk honlapunkon.

Dr. Sivák József
polgármester
Baranyai Tiborné
jegyző

MIKULÁS ÉS ÉVZÁRÓ ÖSSZEJÖVETEL PÁNYOKON
2017. december 07.

Az elmúlt szombaton az önkormányzat képviselő testülete év végi ünnepi estre hívta meg a település lakóit. Az ünnepség első részében a polgármester adott tájékoztatót az év során végzett legfontosabb munkákról és értékelte az önkormányzat és a lakosság közötti együttműködés tapasztalatait. Elsőként azt az örömhírt osztotta meg a résztvevőkkel, hogy Pányok a Virágos Magyarországért mozgalom keretében Arany Rózsa Díj elismerésben részesült. Tájékoztatta továbbá a lakosságot a már folyamatban lévő fejlesztésekről (patakmeder felújítása, csapadékvíz elvezető pályázat állása, az iskolaépület külső renoválása) és ismertette a további környezetszépítő fejlesztési elgondolásokat (templomtorony külső megvilágítása, buszmegállók felújítása). Ugyancsak jó hírként közölte a polgármester, hogy az elnyert pályázat révén rövid időn belül a lakosok megkapják a tűzifa hozzájárulást.

Az összejővetel másik részében Titka Gitta és Nádaski Attila előadóművészek adtak műsort és varázsoltak kellemes Mikulás esti hangulatot az egybegyűlteknek. A műsorban elhangzott magyar nóták, operettslágerek és egy Elvis sláger mind-mind emlékezetesek maradnak a hallgatóság számára.
Végül az estet vendéglátás zárta. Ennek keretében került sor az önkormányzat által adományozott ajándékcsomagok átadására.

ELISMERÉS PÁNYOKNAK
2017. november 17.

A képekre kattintva a szövegek nagyobban is olvashatók!

Elismerés Pányoknak
Pányok község önkormányzata az első félévben pályázatot nyújtott be a
Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyben
való részvételre.
A Verseny díjkiosztó ünnepségét
2017. november 17-én Veszprémben tartották.
Nagy öröm számunkra, hogy a település
Arany Rózsa Díj
elismerésben részesült.
A díjjal az értékelő bizottság elismerte a településnek a község népességmegtartó képességének erősítéséért és a turisztikai vonzerő növeléséért végzett tevékenységét.
A díjátadón a települést Dr. Sivák József polgármester és Baranyai Tiborné jegyző képviselte.

MEGSZÉPÜL PÁNYOK
2017. október 23.

A pányoki lakosok és a Pányokot szerető elszármazottak örömére szeptemberben megkezdődött a települést átszelő Hasdát patak egy szakaszának felújítása. A fejlesztési munkák eredményeképpen megújul és környezetvédelmi szempontból biztonságossá válik a patakmeder. A falu központjában végzett munkálatok javítani fogják a településképet is.
Természetesen egy ilyen nagyléptékű munka átmeneti kényelmetlenséggel járhat mind a helyben lakók, mind az ide látogatók számára. Kérjük mindannyiuk megértését ezekért a nehézségekért annak reményében, hogy a fejlesztés várható eredménye minden bizonnyal gyorsan feledtetni fogja majd az átmeneti problémákat.

Dr. Sivák József

A reformáció napjára emlékezünk
2017. október 11.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából és a reformáció napjához közeledve a honlapunkon szeretnénk a kedves látogatóinknak emlékképeket adni a kis településünk meghitt hangulatú templomának néhány részletével.
Sivák József polgármester

Kedves vendégek látogattak Pányokra
2017. október 07.

Szeptember végén Pányokra látogatott az Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal Nyugdíjas Bizottságának 45 fős csoportja. A csoport három napos kiránduláson vett részt Zemplénben és Abaújban, ahol elsősorban a reformáció 500 éves évfordulójához is kapcsolódó emlékhelyeket látogatták meg (többek között Sárospatak, Kassa, Gönc, Vizsoly). A kiránduláson a csoportot Platthy Iván ny. államtitkár, a Kulturális Albizottság elnöke, valamint Torba Nándor, a Nyugdíjas Bizottság elnöke vezette.

Sárospatakon fogadta a csoportot Csomós József püspök úr és előadást tartottak részükre a Református Kollégium, valamint a Teológiai Akadémia vezető munkatársai. A pányoki látogatás során megismerkedtek az önkormányzat működésével, speciális problémáival és fejlesztési elképzeléseivel. Egy kellemes baráti ebéd mellett folytatott beszélgetés keretében szóba kerültek a kistelepülések életének általános problémái is. Az önkormányzat részéről a csoportot Sivák József polgármester, Baranyai Tiborné jegyző és Kis Erzsébet képviselő testületi tag fogadta.

MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA
2017. szeptember 10.

Tisztelt Látogatónk!

A képviselő testület nevében a nyári szünet után jelentkezünk ismét. Úgy értékeltük, hogy az elszármazottak napja sikeres volt. Sajnáljuk, hogy kevés visszajelzést kaptunk az eseményről.
A korábbi bejelentésünknek megfelelően most egy új szakasz előtt állunk a kis falunk szépítésében. Szeptember 11-étől megkezdődik a patakmeder felújítása.
Ezzel kapcsolatban 2017. szeptember 12-én 9.00 órakor a Közösségi Házban közmeghallgatást tartunk.
Ez az alkalom lehetőséget ad mindannyiunk számára, hogy a település valamennyi közérdeklődésre való kérdését megbeszéljük.
Tisztelettel kéünk mindenkit a cselekvő együttműködésre.
Pányok, 2017. szeptember 9.

Dr. Sivák József
Baranyai Tiborné
polgármester
jegyző

FALUNAP - Elszármazottak Napja 2017
2017. június 10.

A pányoki önkormányzat képviselő testülete köszönetet mond mindazoknak, akik személyes jelenlétükkel megtisztelték az Elszármazottak Napja rendezvényünket. A rendezvényen is többször elhangzott egy korábban megjelent újságcikk címe, mi szerint „a pányokiakat a Pányok szeretete tartja együtt”. Ezen a napon végig érezhető volt, hogy valóban él a „Pányok szeretete” érzés.
Remélem, hogy ez az érzés nem csupán erre a kitüntetett napra szól. A köszöntő szavaimban reményemet fejeztem ki, hogy van még értelme az összefogásnak. Bízom abban, hogy az önkormányzatnak mindig lesznek partnerei mind a településen, mind az elszármazottak körében a jövőt építő szándékai megvalósításában.
A képviselő testület nevében itt is köszönetet mondok mindazoknak, akik segítettek minket a rendezvény előkészítésében és együttműködtek velünk abban, hogy a számunkra nem mindennapi esemény előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat sikeresen megoldjuk.

Dr. Sivák József
polgármester

Pányokon 2017. június 10-én tartották Pányok Község Önkormányzatának szervezésében a FALUNAPPAL egybekötött ELSZÁRMAZOTTAK NAPJÁT. Sokan hallgattak a hívó szóra, így a csodálatos szépségű földrajzi környezetben fekvő Pányok község faluközpontjában, a községháza előtti téren szép számmal foglaltak helyet a rendezvényre érkezett elszármazottak, és a jelenlegi pányokiak, valamint a meghívott vendégek.
Kállai Krisztina műsorvezető
köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a rendezvény programját.

Ünnepi beszédett mondott: Dr. Sivák József polgármester. Köszöntötte a meghívott vendégeket: Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőt, Tóthné Kotány Beáta Gönci Járási Hivatal vezetőjét, a hazaérkezett pányoki elszármazottakat, Pányok Községi Önkormányzat képviselő testületének tagjait, Baranyai Tiborné jegyzőnőt, Telkibánya Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait, a rendezvényen megjelent valamennyi vendéget. Beszédében kiemelte, hogy a megjelenteket Pányok szeretete tartja össze, és reményét fejezte ki, hogy e kis település tovább fog fejlődni, több sikeres pályázat megvalósításának köszönhetően. Megköszönte a település fejlesztését és a rendezvény lebonyolítását támogató, a közreműködők munkáját. Külön köszönetet mondott az Emberi Erőforrás Minisztériumának támogatásáért, melyet a „Kulturális alapellátás támogatása 1000 alatti kistelepülések számára” című program keretében kapott a település.

Köszöntőt mondott: Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, 98 ABAÚJI-ZEMPLÉNI település képviselője.
A köszöntő beszédek után hálaadó istentisztelet és aranykonfirmáció volt a templomban. Igét hirdettek:Tóth István és Tóth Viktória lelkipásztorok. Az istentiszteletet követően az Önkormányzat megvendégelt valamennyi vendéget a Közzösségi Házban. Az ebéd után kulturális műsorral szórakoztatták a vendégeket:
 • Elsőként Korányi Imréné (Julika) mondta el az elszármazottakhoz szóló saját versét.
 • Telkibányai Férfi Dalárda dalcsokrot adott elő.
 • Sátoraljaiújhelyi Bokréta Művészeti Iskola Zempléni Táncegyüttese színvonalas néptáncot mutattak be.
 • Abaújnádasdi Mandulin Együttes játszott.
 • Sontra Boglárka ismert slágereket énekelt, gitárral kísérte testvére: Sontra Ádám

A kellemes időben a hivatalos program után a találkozásuk örömére. kötetlen, baráti beszélgetéssel mulatták az időt a pányokiak.

Köszönet a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.

Elszármazottak Napja 2017
2017. május 30.


A rendezvényt az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatta a „Kulturális alapellátás támogatása 1000 alatti kistelepülések számára” című program alapján.

 

MEGHÍVÓ

Pányok Község Önkormányzata

tisztelettel és szeretettel meghívja
Önt és kedves családját a
2017. június 10-én
megrendezésre kerülő
Elszármazottak Napja
találkozóra

A rendezvény programja

 • 10.00 Ünnepélyes megnyitó
 • Megnyitót mond Dr. Sivák József polgármester
 • Köszöntőt mond Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő
 • 11.00 Hálaadó istentisztelet és aranykonfirmáció a templomban
 • Igét hirdetnek Tóth István és Tóth Viktória lelkipásztorok
 • 12.30-tól Vendéglátás a Közösségi Házban
 • 14.00-tól Kulturális műsor a Polgármesteri Hivatal előtti téren

A műsor után kötetlen beszélgetés
A templomsoron ajándékvásár

Elszármazottak napja Pányokon
2017. április 06.

Megújul a patakmeder Pányokon
2017. április 21.

Településünk évek óta megoldatlan problémája a központi helyen áthaladó patakmeder egyre rosszabb állapota. A néha lezajló esőzések után a hegyek közül lezúduló áradás mindig komoly védekezési faladatott tett szükségessé. Egyidejűleg a patak partvonalán olyan sérülések alakultak ki, amelyek miatt a mellett futó útszakasz balesetveszélyessé vált, és veszélyeztetve vannak az út alatt megépített közművek.
Az önkormányzat – mivel ezt a problémát saját erőből megoldani nem tudja - korábbi kezdeményezésit megismételve pályázatot nyújtott be a költségvetésben biztosított forráslehetőségre.
Örömmel adunk hírt honlapunkon, hogy a pályázati döntést előkészítő bizottság kedvezően bírálta el a kérésünket és ennek alapján Pintér Sándor belügyminiszter úr döntött a pályázati összeg biztosításáról. A számunkra kedvező döntésről Támogatói okiratban az önkormányzati információs rendszerben értesítettek, valamint a Kormányzat.hu honlapon került közzétételre.
A munkálatok remélhetőleg rövid időn belül elkezdődnek. E döntés eredményeként nemcsak a közvetlen veszélyhelyzetet tudjuk elhárítani, hanem várhatóan a faluképet és a környezetet is minden eddiginél szebbé tehetjük.
Pányok, 2017. április 20.

Dr. Sivák József
polgármester

Pányokról az ÉSZAKBAN!
2017. január 13.

A képre kattintva a cikk nagyobban is olvasható
Forrás: Észak_Magyarország 2017.01.13.


Archívum: 2021|2020|2019|2018|2017|2016>

 

 
Települési Film
Szálláshelyek

Hasdát Vendégház
Molnár Vendégház
Pillanatképek

 
 
© 2006-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.